Vraag een offerte aan

Ontvang binnen 24 uur gratis een vrijblijvende offerte!

Om een gratis offerte voor uw vertaalproject te ontvangen, hoeft u alleen maar een e-mail te sturen! Vermeld daarin uw naam en contactgegevens en vergeet niet de bestanden die u wilt laten vertalen mee te sturen. U ontvangt binnen 24 uur vrijblijvend een gratis offerte! Is uw opdracht bijzonder dringend? Bel ons dan direct op telefoonnummer +31 623 015 055 om de mogelijkheden te bespreken.

Wat we doen

Vertaaldiensten op maat vanuit het Nederlands en het Frans naar het Engels.

Ilucu is een klein vertaalbureau opgericht door Erik Pleijte Lou dat zich specialiseert in vertaaldiensten op maat voor Nederlands- en Franstalige bedrijven en organisaties met internationale ambities die gewoon goede Engelstalige teksten nodig hebben.

Als u op zoek bent naar een vertaalpartner die de tijd neemt om uw bedrijf en uw producten of diensten te leren kennen en die uitgaat van uw specifieke doelgroep, dan bent u bij Ilucu aan het juiste adres!

Of het nu gaat om gebruiksaanwijzingen, marketingteksten, correspondentie, officiële documenten of uw website, bij Ilucu kunt u rekenen op een Engelstalige versie die leest alsof ze oorspronkelijk in het Engels werd geschreven en waarmee u uw doelgroep met vertrouwen kunt benaderen.

Heeft u zelf al een Engelstalige opzet geschreven maar wilt u deze graag door een moedertaalspreker laten controleren en corrigeren? Ook dan kunt u bij ilucu terecht!

Doe uzelf niet tekort en verspil geen tijd met vertaalwebsites en woordenboeken. Kies voor de persoonlijke aandacht en interesse van Ilucu en ontvang vertalingen met hart voor uw zaak!

Het waarom

Het belang van goed Engels

Natuurlijk spreekt u Engels maar wanneer een taal niet uw moedertaal is, ontbreekt het u toch vaak aan een zekere finesse. Een klein foutje in een zinsconstructie is zo gemaakt en de beleefdheidsvorm wil nog weleens veranderen naar gelang de situatie, om nog maar te zwijgen over de connotaties die aan een woord worden toegekend.

Daarnaast weet u natuurlijk ook wel dat “colour” in Amerika zonder de “u” gespeld wordt, maar heeft u ook gevoel voor de stijvere en beleefdere Britse manier van uitdrukken tegenover de veel enthousiastere en aanstekelijkere Amerikaanse omgangsvormen? En hoe benadert u een Canadees?

Engels begrijpen, dat gaat u ongetwijfeld goed af. Maar Engels spreken en schrijven is minder vanzelfsprekend dan u denkt. En wanneer uw zakelijke belangen op het spel staan, is het belangrijk dat uw teksten ondubbelzinnig zijn.

Over ons

Mijn naam is Erik Pleijte Lou en met bijna 20 jaar ervaring in de internationale handel besloot ik in 2017 om me meer te gaan toeleggen op vertalen, waarmee Ilucu was geboren.

Eind jaren '90 begon ik met een MBO-studie Internationale Handel waarna ik naar Engeland verhuisde om daar in de logistieke sector werkervaring op te doen. Ik hield me er vooral bezig met het controleren en vertalen van Franse en Duitse documenten en contracten en hielp mee met het oplossen van de dagelijkse logistieke puzzels.

Later studeerde ik in onder meer Nederland en Italië en behaalde een Bachelordiploma in European Studies en een Masterdiploma in Political Science.

In 2009 begon ik aan een nieuw avontuur bij de Waalse Handelsvertegenwoordiging van de Ambassade van België te Den Haag waar ik Waalse exporteurs naar Nederland begeleidde. Naast het vertalen van documenten vanuit het Frans (en soms het Duits) naar het Nederlands, hield ik me ook bezig met marktonderzoeken, het vinden van potentiële zakelijke partners en de organisatie van diverse evenementen.

Wat mij in mijn carrière tot nu toe altijd het meest heeft aangesproken, is de diversiteit van de cliënten: soms werk ik samen met een ambachtelijke bierbrouwer en dan weer met een start-up uit de biotechnologie. Geen enkel dossier is hetzelfde en ik raak nooit uitgeleerd. Ik hou van de passie en de gedrevenheid van de cliënten voor hun producten en ik draag daar graag mij steentje aan bij!

Contact

Heeft u vragen? Aarzel niet om te e-mailen!

Volgen

Contact opnemen kan ook via sociale media!